LAMMASMERGUEZ -MAKKARAT COUSCOUS-SALAATILLA JA KANANKOIVILLA

4 annosta:
2-3 pkt Helsingin Makkaratehtaan Lammasmerguez -testivoittajamakkaroita (noin 2-3 makkaraa per syöjä)
4 dl couscousia
4 dl kasvislientä
1 pussi kevät- tai babyporkkanoita (8-16 kpl riippuen porkkanoiden koosta)
1 kesäkurpitsa
1 prk keitettyjä kikherneitä (n. 400 g)
1 sitruuna
2-4 valkosipulinkynttä
1 sipuli tai punasipuli
muutama halkaistu kirsikkatomaatti koristeeksi (1 rasia)
reilusti tuoreita yrttejä kuten minttua, persiljaa, korianteria ja ruohosipulia (toki oman maun mukaan)
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Lisuke nälkäisille:
Lisukkeena voit tarvittaessa tarjota sitruuna-valkosipulimarinoituja kanankoipia (1-2 kpl per syöjä). Sekoita marinadin ainekset keskenään: sitruunamehu (n. 1 sitruuna), valkosipuli (n. 4-10 kynttä), oliiviöljyä (n. ½ dl), suolaa, tippa hunajaa ja ripaus mustapippuria, chiliä sekä juustokuminaa. Laita kanakoivet marinointipussiin tai -rasiaan ja kaada marinadi päälle. Parhaan lopputuloksen saat kun marinoit kanankoipia yhden vuorokauden. Aseta kanankoivet uunivuokaan vierekkäin ja kaada marinadi päälle. Kaada pieni loraus oliiviöljyä päälle. Koipiin kannattaa alussa paahtaa väriä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja laskea sen jälkeen lämpöä 200 asteeseen ja paistaa 40-50 min. Paiston aikana valele kanankoipia kerran paistoastian marinadilla.

Minttukastike kanankoiville:
200 g kermaviiliä (esim. Valion Eila)
tuoretta minttua (oman maun mukaan n. ½-1 dl)
2 – 3 rkl hunajaa (esim. Hunajayhtymän Suodatettua suomalaista hunajaa)
2 – 3 tl sitruunamehua

Valmistusohje:
1. Kiehauta kasvisliemi ja kaada se couscousin päälle. Jäähdytä ja sekoita couscous ilmavaksi haarukalla. Hienonna pieneksi sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita niiden joukkoon couscous, kikherneet ja persiljasilppu.
2. Grillaa kesäkurpitsapaloja kevyesti muutama minuutti (saavat olla napakoita). Keitä kevätporkkanoita muutamia minuutteja (saavat olla napakoita). Lisää porkkanat ja kesäkurpitsalohkot salaattiin.
3. Sekoita yhtä paljon sitruunamehua ja oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Pirskota kastike salaatin päälle, sekoita ja tarkista maku (riittävän hapokas ja sopiva suola).
4. Anna salaatin vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Grillaa tai paista Lammasmerguez-makkaroita muutamia minuutteja puoleltaan. Rakenna annokset. Koristele lopuksi annokset muutamilla kirsikkatomaatin puolikkailla sekä tuoreilla yrteillä kuten mintulla ja korianterilla. Kruunaa annos kanankoivilla ja raikkaalla minttukastikkeella. Ruokajuomaksi käy mainiosti valkoviini tai kylmä olut. Maukasta pääsiäistä!

HELSINGIN MAKKARATEHTAAN LAMMASMERGUEZ tuo Lähi-Idän maut ruokapöytään. Tuote on 100% lampaanlihaa ja täysin lisäaineeton. Lammarmerquez on Akateemisen kiuas-seuran VUODEN PARAS MAKKARA 2014.