NAKKIKEITTO

Mietitkö helppoa ja nopeaa ruokaa? Kokeile maukasta nakkikeittoa Helsingin Makkaratehtaan nakeista. Esimerkiksi Chorizosta saat hyvin lisäpotkua ja mausteisempaa makua keittoon.

  • 300g nakkeja esim. HMT Chorizonakkeja
  • 1 sipuli
  • 3 perunaa
  • 1 pss keittojuureksia
  • 1l lihalientä
  • 100g paseerattua tomaattia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 nippu tuoretta persiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • suolat ja pippurit
  • laakerinlehti (ei pakollinen)

Kuumenna kattila ja oliiviöljy. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää nakit ja ota niihin väri. Mausta pippurilla. Lisää lihaliemi. Kun keitto kiehuu, lisää paloiteltu peruna ja keittojuurekset. Anna nakkikeiton taas kiehua ja lisää paseerattu tomaatti, laakerinlehti sekä etikka. Heitä sekaan ainakin 1 tl suolaa ja sokeria jo tässä vaiheessa. Anna nakkikeiton kiehua hissukseen 30 min. Maistele välillä. Soppa vaatii paljon suolaa. Kun perunat ovat kypsiä, lisää vielä silputtu persilja ja nosta pöytään kannen alla, mutta nakkikeitto saa tekeytyä ainakin vartin vielä pöydässä.